donderdag 12 juni 2008

EK 2008: Vink mag de wedstrijd Zweden-Spanje fluiten


De UEFA heeft vanmiddag besloten dat de arbiter Pieter Vink aanstaande zaterdag de wedstrijd Zweden-Spanje mag fluiten. Eerder deze EK floot hij al de wedstrijd Oostenrijk-Kroatië. Vink wordt geassisteerd door Adriaan Inia en Hans ten Hoove.

Formule 1: Eerste testdag in Barcelona


Het Formule 1 circus is neergestreken op het circuit van Barcelona voor hun eerste testdag. Luca Badoer de testrijder van Ferrari reed vanmorgen een tijd van 1.22.412. Deze tijd was goed genoeg om een hele dag boven aan te staan. Robert Kubica en David Coulthard reden een tweede en derde tijd. Verassing van de dag was Anthony Davidson de coureur reed eerst bij het team van Super Aguri, die door financiële problemen zich terug hebben getrokken uit de Formule 1. Anthony keert terug als testrijder voor Honda en reed een mooie zesde tijd.

EK 2008: Winst voor Kroatië


Met een 2-1 eindscore tegen Duitsland, is het goed als zeker dat Kroatië een plaats in de kwartfinales heeft. In de 24ste minuut scoorde Dario Srna na een voorzet van Daniel Pranjic, 1-0 voor Kroatië. De Duisters gingen feller spelen, maar kroatië had de betere kansen. Een kwartier naar rust kwam er zo'n kans en Ivica Olic scoorde het tweede doelpunt voor Kroatië. Bij de Duitsers benutte Lukas Podolski 10 minuten voor de tijd nog een kans om er 2-1 van te maken. In de blessuretijd kreeg de invaller voor Duitsland Bastian Schweinsteiger nog een rode kaart, hij kon zich niet inhouden toen hij werd uitgedaagd door Vedran Corluka.

EK 2008: Robben weer inzetbaar


Dat is goed nieuws voor het elftal. Arjen Robben is weer hersteld van een liesblessure en trainde vandaag weer mee met zijn ploeggenoten. Robben is weer fit en inzetbaar, maar Bondscoach Marco van Basten wil niet kwijt of hij vrijdagavond tijdens de tweede wedstrijd op dit EK tegen Frankrijk, Robben laat spelen.

Autosport: 24 uur van Le Mans LMP2 klasse


Jos Verstappen doet weer helemaal mee in de autosportwereld. De voormalige Formule 1 coureur reed Woensdag tijdens de kwalificatie de tweede tijd in de LMP2 klasse. Hij reed met de Porsche RS Spyder van Van Merksteijn Motorsport een mooie tijd van 3.34.078. Deze tijd zorgt er voor dat hij nu veertiende staat in het algemeen klassement. Echter was Jos zelf niet tevreden over zijn tijd. Op zijn officiële website zei hij:"Op zich ging het goed, maar net niet goed genoeg. We werden wat opgehouden in die snelle ronde, je komt namelijk elke ronde wel iemand tegen. Je moet dus het geluk hebben om een vrije ronde te kunnen rijden en dan ook nog de juiste banden onder de auto hebben. We hebben maar twee sets kwalificatiebanden, die elk maar één rondje mee gaan. Je hebt dus maar twee kansen." De kwalificaties zijn niet echt van belang voor de 24 uur van Le Man, tenslotte duurt de race 24 uur. Voor de coureurs is het wel fijn om te weten of ze de snelste zijn.

Autosport: 24 uur van Le Mans LMP1 klasse


De eerste kwalificatie voor de 24 uur van Le Mans is gereden. De drie snelste tijden werden gereden in een peugot. En daarmee domineerde Peugot de kwalificatie. Stephane Sarrazin mag in zijn handjes klappen,hij reed de snelste tijd met 3.18.513. Audi moest het doen met een vierde, vijfde en zesde plek.

Tennis: Roger Federer door in Halle


De nummer 1 van de wereld, Roger Federer,is na zijn verlies op Roland Garros bezig met zijn volgende tournooi in Halle. Met een makkelijke winst van 2 sets(7-5 en 6-3) tegen Jan Vacek, gaat hij door naar de tweede ronde. Daar moet hij het op nemen tegen Fabrice Santoro of de als vijfde geplaatste Marcos Baghdatis.