vrijdag 13 juni 2008

Formule 1: Tweede testdag in Barcelona


Luca Badoer flikt het weer. Ook op de tweede testdag is hij de snelste van de dag in de Ferrari bolide. Met een tijd van 1.21.013 bleef hij Pedro de la Rosa en Timo Glock nog voor. Ferrari test deze dagen de aërodynamica in de hoop dat ze de komende races weer vooraan mee kunnen doen.

Tennis: Roger Federer haalt in Halle de halve finale

Federer heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale door in twee sets,6-4 en 6-4, Marcos Baghdatis te verslaan. De nummer een van de wereld moet in de halve finale tegen Nicolas Kiefer. Kiefer heeft zijn plaatsje in de halve finale cadeau gekregen, omdat Michael Llodra opgaf door een schouderblessure bij een stand van 4-0 in de voordeel van de Duister.

Autosport: Cytosport-rijders twaalfde startpositie in Le Mans


Jan Lammers is tevreden met de twaalfde startpositie die ze hebben gehaald in de kwalificatie voor de 24 uur van Le Mans die Zaterdag van start gaat. Samen met zijn teamgenoten Klaus Graf en Greg Pickett concentreren ze zich nu op de race. Jan Lammers start voor de 21ste keer in Le Mans, voor Greg Pickett is het de eerste keer.

Tennis: Bethanie Mattek door in Birmingham


Wat Michaella Krajicek niet lukte op het tournooi van Birmingham is de Amerikaanse Bethanie Mattek wel gelukt. Zij haalde na een simpele zege op Nicole Vaidisova, 6-3, 6-0, de halve finale. Daar ontmoet ze Yanina Wickmayer.

Grand Prix Atletiek: Dire Tune verbreekt wereldrecord


Niet alleen Dayron Robles verbrak een wereldrecord, maar ook de Ethiopische langeafstandloopster Dire Tune. De atlete liep Donderdag 18.517 meter en dat is bijna 177 meter meer dan het oude record van de Keniaanse Tegla Loroupe. Op 21 April haalde Tune nog goud op de Boston Marathon.

Grand Prix Atletiek: Wereldrecord op 110m horden


De Cubaan Dayron Robles won Donderdag op de Grand Prix Atletiek de 110m horden en verbrak tevens het oude wereldrecord van Chinees Liu Xiang, dat stond sinds 11 juli 2006 op 12.88. Robles was met 12.87, slechts één honderste sneller. Door deze overwinnig is de Cubaan de belangrijkste tegenstander van Xiang op de Olympische spelen in Peking.

Formule 1: Testdebuut voor Romain Grosjean


Romain Grosjean maakte Donderdag zijn eerste officiële testdebuut voor Renault in Barcelona.
Het was voor Grosjean de eerste keer dat hij in de R28 stapte en reed er 60 ronden in. Zijn snelste tijd 1.23.899 was goed voor een achtste tijd die dag. Grosjean en Renault kunnen terug blikken op een geslaagde testdebuut.

Autosport: Tweede kwalificatie 24 uur van Le Mans LMP2 klasse


Verstappen reed Donderdagavond de snelste tijd in de Porsche RS Spyder van Van Merksteijn Motorsport. Hij snoepte nog 1,7 seconde van zijn snelste tijd van de eerste kwalificatie af en kwam daarmee op 3.32.301. Tijdens de kwalificatie botste hij nog met zijn bolide tegen een langzamere GT2-wagen. Dat leverde hem een lekke linker achterband op die gelukkig snel verwisseld kon worden, omdat de botsing nabij de pitsingang gebeurde.

Autosport: Tweede kwalificatie 24 uur van Le Mans LMP1 klasse


Peugot blijft domineren! In de tweede kwalificatie voor de 24 uur van Le Mans, die Zaterdag van start gaat, reden de coureurs in een Peugot de drie snelste tijden. De tijd van Stephane Sarrazin, die hij in de eerste kwalificatie reed op woensdagavond, werd niet verbeterd en daarmee bleef hij op de eerste plaats staan. Dat betekend dus Pole-postion voor de Peugeot 908 Hdi-FAP van de coureurs Pedro Lamy, Stephane Sarrazin en Alexander Wurz. Het team van de coureurs Franck Montagny, Christian Klien en Ricardo Zonta, reden een tijd die goed was voor een tweede plaats. Zij waren maar twee tienden langzamer. Marc Gené, Nicolas Minassian en Jacques Villeneuve reden een tijd die goed genoeg is voor een derde plaats. De eerste Audi-rijders zien we op de vierde plek dat zijn Dindo Capello, Allan McNish en Tom Kristensen.

Voetbal: Hans Westerhof keert terug in de eredivisie


Hans Westerhof was afgelopen jaren werkzaam in Midden-Amerika, maar wilde graag terug keren in de Nederlandse eredivisie. De oud-trainer van onder andere Ajax, FC Groningen en PSV krijgt die kans door de nieuwe trainer van Vitesse te worden. Westerhof volgt Aad de Mos op en heeft getekend voor één seizoen.

Tennis: Verkerk verliest in Milaan


Met 2 sets, 2-6 en 1-6 verloor Martin Verkerk van Pablo Andujar in de tweede ronde van de Challenger in Milaan. Pablo was oppermachtig en zorgde er voor dat Verkerk zijn spullen weer kon inpakken. In de volgende ronde treft Pablo Andujar, Thiago Alves.

Beachvollybal: Nederlanders gaan goed van start


Niet alleen het nederlands elftal is hun toernooi goed begonnen, ook de beachvollyballers op het grandslamtoernooi in Berlijn. De nederlandse mannen koppels Reinder Nummerdor en Richard Schuil, Emiel Boersma en Bram Ronnes wonnen Donderdag de eerste twee groepswedstrijden. Het Nederlandse vrouwen koppel Rebekka Kadijk en Merel Moor zijn helaas al uitgeschakeld.

Tennis: Michaella Krajicek verliest in Birmingham


Michaella Krajicek verliest helaas van de Belgische Yanina Wickmayer. In twee sets 3-6 en 4-6 was het al snel gebeurd met Krajicek. In de eerste set kreeg ze twee break kansen, maar wist die niet te benutten. De Belgische brak bij 2-3 door de opslag van Krajicek heen en behaalde winst in de eerste set. De tweede set was niet echt spannend, Wickmayer brak tot twee keer toe door de opslag van de Nederlandse heen en won de set eenvoudig.