maandag 16 juni 2008

Tennis: verlies Nederlandse heren op Ordina Open


Zwaar verlies voor de Nederlandse tennissers op Ordina Open. Jesse Huta Galung, Robin Haase, Martin Verkerk en Matwé Middelkoop verlaten het toernooi alweer. Alle vier stranden ze in de eerste ronde.
Galung kon geen weerstand bieden tegen David Ferrer en kon met 6-2 6-3 de baan weer verlaten.

Robin Haase had concentratie moeilijkheden in de eerste set en verloor die met 6-3. In de tweede set ging het een stuk beter met Haase, maar ineens had hij toch weer problemen en gaf een 5-2 voorsprong weg. Hij krabbelde nog terug maar verloor als nog de tweede set met 7-6 tegen Ivan Ljubicic.

Martin Verkerk speelde best goed tegen de Indiër Rohan Bopanna, maar verloor helaas in drie sets met 7-6(8),6-7(2)en 4-6.

Matwé Middelkoop had geen kans tegen de Fransman Marc Gicquel en verloor met 6-4 en 6-1.

Tennis: Michaella Krajicek wint op de Ordina Open


Krajicek is met heel veel vechtlust, na een spannende drie setter, door naar de tweede ronde. Ze won nipt van de Japanse Ai Sugiyama met 6-1, 5-7 en 7-6(7). Hopelijk weet ze die vechtlust vast te houden tot de volgende ronde.

Wielrennen: Chris Sutton wint Delta Tour


Afgelopen Zondag heeft de Australiër Chris Sutton de Delta Tour gewonnen. De laatste etappe van de tour begon in Terneuzen en eindigde daar ook in een massasprint. De laatste etappe werd dan wel gewonnen door Sloveen Borut Bozic, maar de tweede plaats van Sutton was voldoende om de Nederlander Jens Mouris van zijn eerste plaats te beroven.

Wielrennen: Igor Anton wint in Zwitserland


De Spaanse wielrenner Igor Anton mocht zich afgelopen Zondag laten zoenen door twee rondemissen. Hij wist de namelijk de tweede etappe in de ronde van Zwitserland te winnen en tevens neemt hij de leiderstrui over van zijn landgenoot Oscar Freire. De etappe werd gereden tussen Langnau en Flumserberg en was 197 kilometer lang.