zondag 15 juni 2008

Tennis: Nadal wint toernooi van Queens


Rafaël Nadal wint en schrijft meteen historie. De nummer twee van de wereld is de eerste Spanjaard sinds 1972 die een grastoernooi wint. Novak Djokovic speelde sterk maar moest het afleggen in twee sets van 7-6 (6) en 7-5.

Tennis: Roger Federer wint het Toernooi van Halle


De nummer 1 van de wereld Roger Federer wint voor de vijfde keer het toernooi van Hall. Met twee sets 6-3,6-4 veegde hij Philipp Kohlschreiber van de baan. Federer was duidelijk een maatje te groot voor de Duitser.

Autosport: Van Merksteijn Motorsport wint de 24 uur van Le Mans in de LMPG2-klasse


Jos Verstappen, Peter van Merksteijn en Jeroen Bleekemolen vieren vandaag feest. Zij eindigen als derde, maar winnen in de LMP2-klasse de legendarische 24 uur van Le Mans. Daarmee zijn ze ook de eerste volledige Nederlandse team die de race in deze klasse wint. Het Charouz Racing Systems-team van Jan Lammers is helaas uit gevallen door technische mankementen. Maar de absolute toppers zijn de winnaars van de 24 uur van Le Mans, Tom Kristensen, Allan McNish en Rinaldo Capello. Zij winnen nipt van de Peugeot van Nicolas Minassian, Marc Gené en Jacques Villeneuve, die op een mooie tweede plaats eindigen. Hier mee komt een einde van de beroemdste 24-uurs race ter wereld.

Formule 1: Derde testdag in Barcelona


De driedaagse test zit er weer op. Het Formule 1 circus kan zich op gaan maken voor de Grand Prix van Frankrijk op Magny Cours. De derde testdag werd afgesloten door de snelste tijd van Nelson Piquet, 1.20.076. Dit is tevens ook de snelste tijd van de afgelopen drie dagen. Luca Badoer, de testrijder van Ferrari die eerder twee keer de snelste tijd reed moest het doen met een derde plaats. Pedro de Larosa die voor McLaren uit kwam was goed voor een tweede tijd.