donderdag 19 juni 2008

Tennis: David Ferrer haalt de halve finale op Ordina Open.


David Ferrer heeft moeten laten zien wat hij in huis had tegen de tweevoudig winnaar van Ordina Open. Mario Ancic kon zijn spullen pakken na twee sets verlies, 6-4 en 7-6(4). In de halve finale ontmoet Ferrer de Argentijn Juan Martin del Potro.

470-zeilsters hebben meer vertrouwen in de oude boot


PEKING 470-zeilsters Lobke Berkhout en Marcelien de Koning zijn op weg naar China. Ze hadden een bijzondere boot, helemaal aangepast aan de stroming voor de kust in China. Daarmee moesten ze snel gaan en het liefst goud halen op de Olympische Spelen. Maar bij nader inzien gaan ze die boot toch niet gebruiken. Ze hebben meer vertrouwen in de oude boot.

Olympische spelen 2008: Beachvolleybalsters vrijwel zeker van deelname


Beachvolleybalsters Rebekka Kadijk en Merel Mooren zijn vrijwel zeker van deelname aan de Olympische Spelen
Het Nederlandse duo liet donderdag in het Grand Slam van Parijs het vereiste vormbehoud zien. Kadijk en Mooren eindigden door een zege van 2-1 (21-17 19-21 15-12) op de Oostenrijkse zusjes Schwaiger als eerste in de poule en zijn daardoor al zeker van minimaal de negende plaats. Om definitief naar de Spelen te mogen, moet het duo hun huidige 18e positie op de wereldranglijst behouden.

Tennis: Michaëlla Krajicek verliest op Ordina Open.


Helaas moet Krajicek het toernooi in Rosmalen verlaten. Michaëlla Krajicek heeft het niet gered in de kwartfinales tegen Tamarine Tanasugarn. De eerste set trok ze makkelijk naar zich toe met 6-3, maar daarna moest ze haar meerdere kennen in Tanasugarn. Die won de tweede en derde set met 3-6 en 4-6. De Thaise qualifier treft Alona Bondarenko of Anna Chakvetadze in de halve finale.

Ek 2008: Van Basten: "Boulahrouz blijft bij Oranje ondanks het verlies van zijn dochter"


Van Basten: "Boulahrouz blijft"
Khalid Boulahrouz blijft definitief bij het Nederlands elftal. Over de inzetbaarheid van de verdediger waren twijfels ontstaan, nadat zijn pasgeboren dochtertje donderdag overleed.
Bondscoach Marco van Basten maakte tijdens de persconferentie echter bekend dat Boulahrouz 'gewoon' bij de selectie blijft. Zaterdag neemt Oranje het op in de kwartfinale van het EK tegen Rusland.

Ek 2008: Oranje speler Khalid Boulahrouz verliest dochter


Spelers en staf van het Nederlands elftal hebben donderdag aangeslagen gereageerd op het overlijden van Anissa, het woensdag te vroeg geboren dochterje van Khalid Boulahrouz. Echtgenote Sabia was tijdelijk in Lausanne in een ziekenhuis opgenomen. Boulahrouz had woensdagmiddag de training van het Nederlands elftal in het Stade Olympique de la Pontaise voortijdig verlaten. Hij vertrok in een auto, begeleid door politie, van de trainingsaccommodatie in Lausanne naar het ziekenhuis. Aanvankelijk verspreidde de KNVB een persbericht waarin stond dat er niets aan de hand was. Later werd meegedeeld, dat Boulahrouz vanwege privé-omstandigheden de selectie van Oranje tijdelijk verlaten had. Het is nog niet duidelijk of Boulahrouz zaterdag mee kan spelen tijdens de kwarfinale van het EK. Een voor donderdagmiddag geplande persbijeenkomst van Oranje is afgelast.

Video

Familie Boulahrouz gecondoleerd en heel veel sterkte met het verwerken van het verlies.

Formule 1:Voorbeschouwing Grand Prix van Frankrijk


Aankomend weekend is het weer zo ver de Grand Prix van Frankrijk op Magny-Cours. Een mooi glad circuit waar niet zo veel inhaalmogelijkheden zijn, maar wel de wagens dicht bij elkaar blijven. De beste plaats om in te halen is in de Adalaide-hairpin, de hairpin komt na de Estoril-bocht. De teams gaan met goede moed aan het raceweekend beginnen en hopen dat de nieuwe veranderingen aan de bolide's verschil gaan maken.