donderdag 26 juni 2008

AZ verliest talenten aan Engelse topclubs


Arsenal en Liverpool hebben inkopen gedaan bij de jeugdafdeling van AZ Alkmaar. De Londenaren versterken zich met de 15-jarige middenvelder Oguzhan Ozyakup, terwijl de club van Dirk Kuijt en Ryan Babel het 17-jarige aanvallende talent Vincent Weijl contracteerde. AZ ontvangt slechts een kleine vergoeding voor de twee spelers, die onlangs nog een gesprek voerden met de clubleiding van de Alkmaarders over een langer verblijf. Dat haalde echter niets uit, en inmiddels zijn de twee spelers al akkoord met de Engelse grootmachten.

“We staan hier machteloos in,” zegt de ontdane technisch directeur van de Alkmaarders, Marcel Brands, in het Algemeen Dagblad. Overigens is de handelswijze van Liverpool en Arsenal niet nieuw. Zo beschikken The Gunners over tal van jonge buitenlandse spelers, die al vroeg weg worden geplukt bij de club waar zij hun opleiding hebben genoten.

Ik snap echt niet dat de voetbalbond tegen deze acties niet optreed. De clubs hebben niet een jeugdafdeling om vervolgens hun beste spelers voor prikje de deur uit te laten lopen. Ik denk dat je landelijk een stop moet zetten op spelers onder 21 jaar. Zo worden de competitie's ook leuker, omdat het talent ook in eigen land te bewonderen is.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het is belachelijk dat deze clubs niet hun eigen jeugd kunnen opleiden. De UEFA moet hiertegen optreden. Europese regels maken, transfers onder de achttien kan je makkelijk verbieden.